Skip to main content
16. januar 2023

Søg penge til dine grønne idéer hos Nordea-fondens Her gror vi-pulje

Nordea-fonden har sat 50 mio. kr. af til at få gang i de projekter, der har gavn for byens natur og fællesskaber.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Nordea-fonden har sat 50 mio. kr. af til at få gang i de projekter, der har gavn for byens natur og fællesskaber. Har din forening en blændende idé, som skal realiseres? Så søg om penge fra puljen inden d. 22. februar.

Der skal fart under udviklingen af nye grønne åndehuller og berigende fællesskaber i byerne, og det vil Nordea-fonden nu støtte op om med deres Her gror vi-pulje. Hele 50 mio. kr. er helliget projektet, og de skal hjælpe med at puste liv i borgerdrevne initiativer. Derfor kan alle almennyttige institutioner – foreninger og selvejende og offentlige institutioner – søge om penge fra puljen til en idé, der rammer formålet med at få byens natur og fællesskab til at gro.

Kravene for at modtage penge fra Nordea-fonden er, at projektet skal indeholde udendørs aktiviteter, være til gavn for mange, og så skal det være en del af, eller udgøre, et grønt eller blåt samlingssted i byen.

Det kunne eksempelvis være en spirende byhave eller et drivhus, en spændende legeplads, friluftsbade, saunaer eller noget helt andet.

Man kan søge beløb på mellem 200.000 kr. og 1 mio. kr., og det forventes, at den samlede pulje skal understøtte mere end 100 grønne projekter.

Ansøgningsfristen er d. 22. februar, og ansøgere får svar i juni 2023. Du kan læse mere om Her gror vi-puljen her, hvor du også kan få en hurtig og foreløbig vurdering på dit projekt.

Du kan også deltage i webinaret d. 18. januar kl. 16-17, hvor du kan blive klogere på formålet med puljen, ligesom du kan få hjælp til at ansøge.