Skip to main content
22. januar 2024

Pistolskytte fra Nyborg er årets kammerat: – Det havde jeg overhovedet ikke regnet med

Det 18-årige skydetalent fra Nyborg Skytteforening, Sif Gorm Hansen, blev lørdag 20. januar kåret som vinder af Fynske Bank Kammeratskabsprisen 2023 ved Sportslørdag i Odense Idrætspark.

Af: Fynske Bank | Foto: Pressefoto
Pressemeddelelse

Det føles megagodt, og jeg havde overhovedet ikke regnet med det, siger 18-årige Sif Gorm Hansen.

Glæden kunne ses på lang afstand, da dette års vinder af Fynske Banks Kammeratskabsprisen blev udråbt fra scenen i Odense Idrætspark i forbindelse med det årlige arrangement Sportslørdag.

Det største er stadig, at dem fra min klub overhovedet havde lyst til at nominere mig. Så ved man, at de andre kan lide, at jeg er en del af klubben, og at de sætter pris på de ting, jeg gør. Normalt er det slet ikke noget, jeg tænker over, for selvfølgelig gør man en ekstra indsats, når man er sammen med gode mennesker, tilføjer hun.

Sif Gorm Hansen, der er flere gange danmarksmester og aktiv i Nyborg Skytteforening, trak det længste strå foran et stærkt felt af seks andre finalister, som på hver sin måde har gjort sig til forbilledlige kammerater for deres trænere og medspillere i fynsk idræts- og foreningsliv.

At netop Sif Gorm Hansen skulle løbe med prisen, skyldes hende store engagement i sin forening. Her bruger hun tid på alt fra at sætte baner op til at klippe hæk og nørde skydeteknik med de andre.

Jurymedlem Thomas Thoft Madsen, regionsdirektør i Fynske Bank, satte flere ord på fra scenen.

Udover at Sif er dygtig til sin sport, sørger hun altid for, at ingen føler sig udenfor. Hun gør andre bedre, er en sand rollemodel og guld værd for sin klub, sagde han.

Udover Thomas Thoft Madsen var det GOG-håndboldspilleren Frederik Clausen, sportsdirektør i Odense Håndbold, Trine Nielsen, og OB-fodboldspilleren Gustav Grubbe, som havde fundet frem til den endelige vinder.

Fællesarrangementer – eller helstegt pattegris

En af dem, der havde indstillet Sif Gorm Hansen, er Nyborg Skytteforenings formand, Kristian Nick Pedersen. Han var med i Odense Idrætspark for at vise sin opbakning sammen med flere af klubbens medlemmer.

Fra det øjeblik jeg læste om Kammeratskabsprisen, tænkte jeg, at det var som skrevet til Sif. Hun er ydmyg, venskabelig og altid med til vores arrangementer. Når vi er til stævner, leverer hun det gode humør. Til træning kan hun få os til at grine så åndsvagt meget, at vi er lige ved ikke at kunne sigte. Har man en dårlig dag, gør hun den god, og er man lidt indelukket, får hun én lirket op, siger han.

Kærligheden fra klubben til Sif Gorm Hansen er gengældt.

Jeg gør det, fordi de andre i klubben også betyder meget for mig. De smiler, når jeg kommer ind ad døren og er glade for at se én. Vi hygger os virkelig meget sammen og har det bare virkelig sjovt, siger hun.

Derfor var det heller ikke overraskende, at årets kammerat allerede havde en god idé om, hvem præmiepengene på 25.000 kr. fra Fonden for Fynske Bank skal bruges på.

Det kunne være fedt at bruge dem på arrangementer for os alle sammen. For eksempel kan pengene dække transport eller gebyrer for at deltage i stævner eller andre arrangementer. Og så kan det da også godt være, vi skal have en aften med helstegt pattegris, siger hun.

Udover prisen til Sif Gorm Hansen bestod finalefeltet af den 14-årige løber Mille Schnell fra Nordfyn, den 15-årige badmintonspiller Jonas Bülow fra Nyborg, den 16-årige rytter Marie Dreyer Rindebæk, den 17-årige judo-kæmper Svend Asbjørn Gall fra Odense, den 15-årige håndboldspiller Mathias Peterson fra Odense og den 13-årige håndboldspiller Theodor Hasager Hedevang fra Odense.

De fik alle overrakt en præmie på 3.000 kr. af juryen som belønning for en plads i finalen.

Udover æren modtog Sif Gorm Hansen 25.000 kr. til klubkassen fra Fonden for Fynske Bank.