Skip to main content
20. marts 2024

Påske påvirker trafikken over Storebælt

Påskeferien står for døren, og det betyder et øget pres på trafikken i hele landet. Det gælder også på Storebæltsbroen. Få et overblik over, hvordan trafikken fordeler sig over påskedagene, hvor broens pyloner bliver klædt i gult for at markere helligdagene og de lysere dage.

Af: Sund & Bælt | Foto: Ritzau
PRESSEMEDDELELSE

Der er ekstra stort pres på gennemkørslen i Storebælts betalingsanlæg i påsken. Onsdag den 27. marts og Skærtorsdag vil være de største udrejsedage, hvor de fleste trafikanter kører mod Fyn og Jylland, mens turen tilbage mod Sjælland er fordelt mellem 1. og 2. påskedag.

På grund af den øgede trafik må det forventes, at kø kan forekomme hen over påskedagene, særligt i kort- og kontantbanerne.

Der er flere ting, som man kan gøre for at lette turen over Storebælt – eksempelvis benytte automatisk betaling i de grønne Ekspresbaner og sikre sig, at ens bizz eller nummerpladebetaling virker, siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen.

Pas på hinanden og kør forsigtigt
Derudover kommer Jens Kjær Nielsen med en klar opfordring til alle, der skal krydse broen i de travle perioder hen over påsken.

Når der er tæt trafik, opfordrer vi alle til at køre forsigtigt på broen, og undgå at køre for stærkt. Det er vigtigt at tage hensyn til hinanden og holde en god afstand til de forankørende, så  alle kommer sikkert frem til påskefrokosten. Det gælder også, når man passerer betalingsanlægget, understreger Jens Kjær Nielsen.

I alt forventer Sund & Bælt, at ca. 250.000 biler benytter betalingsanlægget i påskedagene. Det svarer stort set til det antal, der krydser broen på en almindelig uge.

Pyloner bliver klædt i gult
Kører trafikanter over broen efter mørkets frembrud i påskedagene, så vil de opleve Storebæltsbroens pyloner klædt i gult.

De gule pyloner markerer både påskens helligdage – fra Skærtorsdag til og med 2. Påskedage – men fejrer også foråret og de lysere tiders kommen.

Gode råd til turen

  • Tjek, at dit betalingskort er opdateret og undgå, at bommen ikke går op. Opdatér eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.
  • Tilmeld nummerpladebetaling for 0 kr. og spar 78 kr. på turen over Storebælt. Nummerpladebetaling kan bruges 20 minutter efter tilmelding på brobizz.com.
  • Sørg for, at nummerpladen er ren før turen, hvis du benytter denne betalingsform. Specielt i vådt føre kan det være problematisk at aflæse nummerpladen i betalingsanlægget.
  • Har du både bizz og nummerpladebetaling, bliver bizz‘en aflæst før nummerpladen og dermed prioriteret som betalingsmiddel. Ønskes betaling med nummerpladen og ikke bizz, kan bizz’en pakkes ind i det etui, den er modtaget i.

Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk, på Sund & Bælts X-profil, eller tilmeld dig vores SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).

Sådan fordeler trafikken sig i de travleste påskedage

null
null
Fotos: Sund & Bælt