Skip to main content
28. marts 2023

Nu åbner Borgmestergården op med gratis adgang

Der sker spændende ting på Borgmestergården, og når de igen åbner op for gæster d. 1. april, kan alle komme ind og se nyhederne helt gratis.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Der sker nye og spændende ting på Borgmestergården i Nyborg, og når de igen åbner op for gæster d. 1. april, kan alle komme ind og se nyhederne helt gratis. 

Hos Borgmestergården ønsker de at få endnu flere besøgende ind for at se deres interessante udstillinger og fine gård. Derfor skrotter de nu entréprisen, så du fremover kan komme forbi lige så ofte du vil – helt uden at få pengene op af lommen. 

Og de har da også gang i den helt store udvikling med renovering af flere rum, ny indretning, omflytning og selvfølgelig en splinterny særudstilling, som kommende gæster kan se frem til.  

Dragtlaug og slotsudstilling i nye rammer 

I den nye sæson vil formidlingspavillonen nedlægges, og derfor finder du nu udstillingen om det vældige slotsprojekt på Borgmestergårdens førstesal. Her vil du også kunne møde frivillige slotsguider, der i fastlagte tidsrum står klar til at fortælle meget mere om slottet og udviklingsplanerne. Dragtlauget flytter samtidig op i lejligheden over den gamle smedje. 

Butikken og kaffestuen bliver hvor de er, men begge får en grundig opfriskning. Butikken får ny indretningen, imens kaffestuen renoveres, og sidstnævnte forventes genåbnet, inden højsæsonen for alvor går i gang.   

Særligt fokus på Sprogø 

I anledningen af, at Storebæltsbroen i år har 25-års jubilæum, vil museet desuden stille skarpt på den lille mellemstation, Sprogø. Det gør de med særudstillingen: “Øen – Sprogø i tusind år”, som kan opleves i Aarsleff-salen.

Udstillingen åbner med en fernisering d. 31. marts kl. 14, og fra d. 1. april vil alle kunne komme ind og se den. Som en del af udstillingen bliver der tilmed arrangeret spændende foredrag, en tur til Sprogø og fede aktiviteter. 

Påskesjov for de mindste 

Allerede i påskeferien står Borgmestergården dog klar med masser af sjov til de feriefriske børn. I år er temaet ‘drager’, og derfor kan de yngste give sig i kast med at bygge en drage, pynte drageæg eller lave dragemasker. Det foregår d. 3.-5. april mellem kl. 11-15. 

D. 4. april får museet derudover besøg af Dragon Craft, og her kan de modige få lov at klappe en drage og se på forstenede drager og vilde drageæg. Læs mere om påskens drageaktiviteter her.