Valgdagen nærmer sig, men du kan stadig nå at lære en af kandidaterne bedre at kende: Venstres folketingskandidat i Kerteminde og Nyborg Bo Sandberg.
Bo Sandberg har i mange år været forretningsmand, og politikerkarrieren er kommet en smule tilfældigt til ham. Livet som politiker har ikke været en livslang drøm, men noget der er kommet snigende de seneste år. Det var en hjertesag, der satte Bo Sandberg på sporet af et liv på Christiansborg.
Inden for de seneste to år er han blevet formand for Venstre i Kerteminde og medlem af Venstres hovedbestyrelse.
Fra bund til top i erhvervslivet
Han har fulgt, det han selv kalder ’den traditionelle vej’ i erhvervslivet. Han startede som sælger, blev derefter teamleder og til slut administrerende direktør. Han opsagde direktørstillingen i midten af nullerne, og flyttede til Fyn med kone og tre børn. Her kaldte en ny stilling i Odense, og han slog sig ned i Munkebo.
I 2021 blev han indehaver af sit eget headhunterfirma, S1 Management, men i 2020 startede hans rejse mod politikerlivet. Her åbnede hans øjne sig for det, der skulle vise sig at blive hans hjertesag.
”Jeg faldt over, hvordan man frasorterede på baggrund af alder, køn og nationalitet. I sommeren 2020 startede jeg et politisk projekt for at få stoppet det her, og det var startskudet til, at jeg begyndte at arbejde med politik for alvor.”
Bo Sandberg stiftede ATAFA, som havde til mål at stoppe diskrimination på alder, køn og nationalitet i de digitale rekrutteringsprocesser på det danske arbejdsmarked. Det var et problem han havde støt på mange gange i headhunterbranchen.
Gennem sit arbejde med ATAFA fik han følelsen af, at han var i stand til at følge et politisk projekt til dørs. Han lykkedes med at få gjort diskriminationen i rekrutteringsprocesser ulovlig, og det tændte en gnist i ham.
Politik blev vejen videre
Han blev herefter en del af Venstre i Kerteminde og Nyborg Kredsen. Hans arbejde i partiet førte til, at han for få måneder siden besluttede at lukke sit firma. Han ville have mere tid til politik.
Fra at arbejde 70 timer om ugen, ser hans arbejdsliv i dag meget anderledes ud. Ved siden af arbejdet i Venstre, fungerer han som kirketjener i Munkebo Kirke, og han er meget tilfreds med sit nye liv:
“Jeg sagde til mig selv: Nu arbejder du mindre, får mere tid til dine politiske projekter, og så var livet godt igen. Jeg skulle så gå lidt længere i cowboybukserne, fordi pengene blev mindre, men det går nok. Så susede jeg afsted i det her nye liv. Men så stod vi pludselig og manglede en folketingskandidat i Nyborg og Kerteminde Kommune.”
Valget om at stille op til folketingsvalget kom efter flere telefonsamtaler med partiet, og en dyb snak med hustruen.
Han har erfaring med at bevæge sig på Christiansborg, da hans politiske projekt om at stoppe diskrimination i rekrutteringen havde ført ham til mange møder med folketingsmedlemmer, ministre og ordførere på Borgen.
Han følte dig derfor rustet til at blive en del af det selv:
“Jeg kunne godt se mig selv i det miljø. Jeg havde testet mig selv i, om jeg kunne tale med alle de her forskellige partier med forskellige holdninger, hvordan man danner et flertal bag sig til det projekt, man nu har.”
Med Munkebo i blodet
Hvis Bo Sandberg bliver stemt ind i Folketinget, betyder det ikke, at han glemmer, hvor han kommer fra:
“Jeg tror, det er virkelig vigtigt, at folketingsmedlemmer bor i den valgkreds, de er valgt i, for så mærker du de vælgere, du skal repræsentere. Og det er jo det, det hele handler om.”
Du kan læse mere om Bo Sandberg og hans politik på hans profil og facebookside.
FLERE NYHEDER