Skip to main content
4. august 2023

Juli gav trafikrekord på Storebælt

I juli passerede i alt 1.368.886 køretøjer Storebælt, hvilket gjorde det til den største rejsemåned hidtil siden åbningen for godt 25 år siden.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA SUND & BÆLT

At mange danskere har holdt sommerferie herhjemme kunne også ses på trafikken over Storebæltsbroen. I juli passerede i alt 1.368.886 køretøjer, hvilket gjorde det til den største rejsemåned hidtil siden åbningen for godt 25 år siden.

Foruden den ekstra ferietrafik har sommerens koncertprogram også bidraget til rekorden.

Vi kunne tydeligt se en stigning i trafikken, da Coldplay og efterfølgende Bruce Springsteen gav koncert i Parken i København. Vi har generelt haft rigtig travlt denne sommer, men oplever at der er fin feriestemning hos vores kunder, som tager den ekstra ventetid i betalingsanlægget med godt humør, siger chef for betalingsanlæg Jens Kjær Nielsen.

Ferietrafikken ventes at fortsætte de næste to uger, hvor mange danskere vender næsen hjem.

Vi mangler stadig to store rejseweekender frem mod, at skolerne starter igen og de mange nye efterskolelever skal afleveres af deres forældre. Om det bliver til flere rekorder, tør jeg ikke spå om, men der bliver trængsel på vejene, og man kan med fordel vælge at køre uden for de travle timer midt på dagen, slutter Jens Kjær Nielsen.

Find prognose for trafikken de kommende weekender på Storebælts hjemmeside og få info om den konkrete trafiksituation på sms. Send til 1231 med teksten BRO INFO. Tjenesten ophører automatisk efter 7 dage.