Skip to main content
16. januar 2024

Jonas kæmper for at gøre sine kammerater bedre

14-årige Jonas Bülow fra Ørbæk er en af de nominerede til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ 2023. Udover selv at være lidt af et badmintontalent bruger han sin fritid som hjælpetræner for yngre klubkammerater.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA FYNSKE BANK

14-årige Jonas Bülow fra Ørbæk er en af de nominerede til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ 2023. Udover selv at være lidt af et badmintontalent bruger han sin fritid som hjælpetræner for yngre klubkammerater, og så trækker han også gerne i maskotkostumet som frivillig ved Denmark Open.

Kammeratskabsprisen 2023 uddeles den 20. januar, når Fynske Bank Sportslørdag bliver afholdt i Odense Idrætspark. De syv nominerede tæller blandt andre den 14-årige Ørbæk-dreng Jonas Bülow, som, udover at være et lovende badmintontalent, arbejder hårdt for at gøre andre endnu bedre til sporten.

Hver mandag er han nemlig hjælpetræner i sin badmintonklub, KRIF Kullerup-Refsvindinge Idrætsforening.

Det gør mig bare glad at se andre blive bedre og udvikle sig. Når jeg er hjælpetræner, hygger jeg mig bare og nyder at se, at det, jeg bidrager med, kan bruges til noget. Det giver mig lyst til at hjælpe endnu mere. Det kan være de helt små ting som hvordan man holder på sin ketcher eller hvordan man sætter fødderne, så man ikke får skader, siger Jonas Bülow.

Derudover er han frivillig ved det store badmintonstævne Denmark Open. Under Corona-pandemien bestod arbejdet blandt andet i at tørre dommerstolene af, og sidste år holdt han øje med, at publikummerne ikke satte sig på trapperne. Og nå ja, så trak han i et andekostume og tog tjansen som turneringens maskot.

Det er netop denne dedikation, som er fremhævet i den indstilling, der har fået juryen til at pege på Jonas Bülow som en af årets syv nominerede.

Jonas står altid klar med åbne arme og er god til at se, hvor han kan bidrage med noget. Om det så er at få den stille dreng eller pige med ind på banen til et spil badminton, eller om det er tid til praktiske opgaver såsom at få sat baner op. Han står altid klar og gør det 100 procent og altid med et smil på læben, lyder det.

Vil tage hele klubben i Lalandia

Som nomineret har Jonas Bülow allerede vundet en flot erkendtlighed på 3.000 kr., men hvis han løber med titlen som årets kammerat, suppleres den ærefulde titel med 25.000 kr. til klubkassen.

I første omgang blev jeg virkelig glad for overhovedet at være nomineret. Faktisk kunne jeg ikke helt forstå det. Det betyder jo, at der er nogen, der er glade for, at jeg er der og også synes, at jeg gør en forskel og har gjort indtryk. Det er et stort skulderklap, siger han.

Han har allerede en plan for, hvad præmiepengene skal bruges til, hvis han vinder.

Det er virkelig mange penge, så jeg har tænkt lidt over at lave en klubtur. Det kunne for eksempel være til Lalandia eller til Denmark Open. I hvert fald bare et eller andet arrangement, hvor hele klubben i Ørbæk kan komme med, siger han.

Hvis Jonas Bülow vinder Kammeratskabsprisen 2023 bliver det ikke den første titel, han kan skrive på det sportslige cv. Udover at hjælpe andre med at blive bedre, har han nemlig allerede bevist sit værd på badmintonbanen. Han spiller selv i U15 Mesterrækken og har blandt andet vundet Fynsmesterskabet i U13 og en double-titel med en kammerat ved et internationalt stævne i Hamborg i 2022.