Skip to main content
23. maj 2024

Historisk høj guldpris får flere til guldhandleren

Guld handles til den højeste pris nogensinde, og det har betydet et boom i interessen for salg af det ædle metal. Tina fra Nyborg tjente 3700 kr.

Af: NordiskGuld | Foto: NordiskGuld
PRESSEMEDDELSE

Guld handles til den højeste pris nogensinde, og det har betydet et boom i interessen for salg af det ædle metal. Tina Bruun fra Nyborg tjente ekstra ved at undersøge markedet inden salg af smykker.

I en tid, hvor markedet bevæger sig mod potentielle rentefald, handles guld til den højeste pris nogensinde på cirka 16.219 danske kroner per troy ounce – en amerikansk måleenhed svarende til 31,1 gram. Det har medført et boom i forbrugernes salg af det ædle metal hos en af landets største guldhandlere, NordiskGuld, der har opkøbt mere end tre gange så meget skrotguld fra danskerne i januar og februar i år som samme måneder sidste år.

For Tina Bruun fra Nyborg har det givet en økonomisk bonus at undersøge markedet forud for salget af smykker.

Under en flytning ryddede jeg ud i mine ting og valgte at sælge nogle guldsmykker. Jeg har tidligere handlet hos en lokal guldopkøber, hvor jeg blev tilbudt det halve af prisen, som smykkerne var værd. Derfor undersøgte jeg markedet grundigt på forhånd den her gang, og jeg blev tilbudt en fair pris på 3700 kroner for mine smykker, siger Tina Bruun.

Sander Lerche Rasmussen, direktør hos NordiskGuld påpeger store variationer i, hvor meget man får for sit guld, alt efter hvem man sælger det til.

Guldprisen er generelt steget over de senere år, og vi oplever en tilsvarende stigning i mængden af skrotguld, vi køber fra forbrugerne. Som forbruger skal man være opmærksom på, at den lave gennemsigtighed i dele af branchen betyder, at prisen, man får for sit guld, kan variere betydeligt, alt efter hvem man sælger det til. Man kan potentielt snyde sig selv for 20 procent af markedsværdien, hvis man ikke er opmærksom, siger Sander Lerche Rasmussen.

Guldprisen har medvind af flere forhold

Ifølge Torben M. Andersen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, får guldprisen medvind af flere forhold. 

I perioder med usikkerhed får guld øget interesse som investeringsobjekt, fordi det opfattes som mere sikkert og forventes at holde sin værdi eller stige. Det kan være drevet af usikkerhed knyttet til politiske eller økonomiske forhold. Det får guldpriserne til at stige. Forventninger om lavere renter kan få guldpriserne til at stige yderligere, siger Torben M. Andersen. 

Det er Sander Lerche Rasmussens oplevelse, at flere orienterer sig efter udsving i guldprisen. Det mener han, de nyere online markedsmuligheder har en stor andel i. 

De senere år er der vokset et marked for online guldhandel, hvor man kan sende guld ind til en guldhandler i et forseglet brev. Det har gjort, at forbrugerne orienterer sig mere mod guldprisen online, og guld er i mindre grad et nichemarked, fordi det er blevet mere tilgængeligt at sælge – også for dem, som foretrækker en diskret handel uden fysisk interaktion, siger Sander Lerche Rasmussen, som forudser en fortsat stigning i guldsalget i resten af 2024.

Guld handles til den højeste pris nogensinde. Det har betydet et boom i interessen for salg af det ædle metal hos en af landets største guldhandlere. Pressefoto: NordiskGuld

Fakta:

NordiskGuld tilbyder at købe smykker, guld og sølv til nogle af markedets højeste priser, som er gennemsigtige online. Ud over online handel har virksomheden fysiske butikker i Aarhus og København. NordiskGuld ejes og drives af Nofipa AS. Læs mere på www.nordiskguld.dk