Skip to main content

Nyborg skyder sommeren ind

Sommeren skal skydes ind, det fejrer Nyborg Slot, og du kan komme med. Aftenen før Storebededag skal sommeren skydes ind. Den 4. maj har Nyborg Slot lavet en række arrangementer for hele familien, som i år sætter særlig fokus på Danmarks befrielse, og 80-året for jødeaktionen i Danmark. Lektor ved Syddansk Universitet i Odense, Therkel […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Sommeren skal skydes ind, det fejrer Nyborg Slot, og du kan komme med.
Aftenen før Storebededag skal sommeren skydes ind. Den 4. maj har Nyborg Slot lavet en række arrangementer for hele familien, som i år sætter særlig fokus på Danmarks befrielse, og 80-året for jødeaktionen i Danmark. Lektor ved Syddansk Universitet i Odense, Therkel Stræde, holder et foredrag om jødeaktionen, hvori han bl.a. berør hvordan det gik så galt, da jødeforfølgelsen ramte Fyn.
Den 4. maj 1945 kl. 20:35 lød det i en radiomeddelelse, at de sidste tyske tropper havde overgivet sig, og at Danmark dermed var befriet. Dette markeres i aftenens program med et minuts stilhed, efterfulgt af frihedsbudskabet og en kanonsalutering kl. 20:45, som officielt skyder sommeren ind.
Læse mere om arrangementet her.

Information
Dato 04/05/2023 - 04/05/2023
Arrangør Ukendt
Adresse Ukendt
Postnummer Ukendt
By Ukendt