Skip to main content

Foredrag om Livø – Afvigernes Ø

Hør historien om Livø-anstalten og dens betydning for Danmarks kriminalhistorie i dette foredrag ved historieprofessor Poul Duedahl.  På Livø blev såkaldte “kriminelle, asociale og moralsk åndssvage” mænd placeret og isoleret fra resten af samfundet i perioden 1911 – 1961. Livø-anstalten var én af “De Kellerske Anstalter” under ledelse af lægen Christian Keller, der også er […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Hør historien om Livø-anstalten og dens betydning for Danmarks kriminalhistorie i dette foredrag ved historieprofessor Poul Duedahl. 
På Livø blev såkaldte “kriminelle, asociale og moralsk åndssvage” mænd placeret og isoleret fra resten af samfundet i perioden 1911 – 1961. Livø-anstalten var én af “De Kellerske Anstalter” under ledelse af lægen Christian Keller, der også er manden bag Pigehjemmet på Sprogø. Christian Kellers løsning på “normafvigere” var at placere dem på en øde ø på ubestemt tid. 
Foredraget vil gøre dig klogere på Livø-anstaltens historie. Du vil blandt høre om, hvordan man behandlede “afvigere” og hvilke udfordringer, det bar med sig. Historien om Livø væver sig ind i fortællingen om det danske velfærdssamfund og demokrati, og er dermed en central del af danmarkshistorien. 
Professor Poul Duedahl er medforfatter på bogen “Afvigernes ø”, og han har en stor viden om Livø samt anekdoter og fortællinger om, hvordan Danmark håndterede og straffede kriminelle i det forrige århundrede. 
Der lægges op til debat under foredraget.
Du kan købe din billet her for 75 kr. Prisen er inklusiv kaffe og kage.
Arrangementet er arrangeret af AOF Center Odense.

Information
Dato 27/11/2023 - 27/11/2023
Arrangør AOF Aktivitetshuset
Adresse AOF Aktivitetshuset
Postnummer Ukendt
By Ukendt