Skip to main content

Foredrag om Livø – Afvigernes Ø

Kender du til Livø Anstalten og dens betydning for Danmarkskriminalhistorie? Hvis ikke, så er dette en god mulighed for dig! AOF Center Odense afholder ofte spændende arrangementer, og denne gang er ingen undtagelse. Den 3. maj kl. 19:00 til 21:00 holder professor ved historiestudiet i Aalborg Poul Duedahl et foredrag om Livø Anstalten, dens betydning […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Kender du til Livø Anstalten og dens betydning for Danmarkskriminalhistorie? Hvis ikke, så er dette en god mulighed for dig!
AOF Center Odense afholder ofte spændende arrangementer, og denne gang er ingen undtagelse. Den 3. maj kl. 19:00 til 21:00 holder professor ved historiestudiet i Aalborg Poul Duedahl et foredrag om Livø Anstalten, dens betydning for den danske kriminalhistorie, og om hvorfor den er en central del af Danmarkshistorien.
I løbet af foredraget vil du blive klogere på Livø Anstaltens virke som et isolationsfængsel fra 1911 til 1961, hvor samfundets seksuelle afvigere, utilpassede unge og tyveknægte blev placeret på en øde ø i Limfjorden af lægen Christian Keller. Du vil også blive klogere på samtidens samfund og deres udfordringer med at behandle disse “kriminelle”.
Duedahl har skrevet bogen “Afvigernes Ø”, som omhandler netop Livø Anstalten og dens beboere.
Læs mere om begivenheden her.
 
| Annoncørbetalt indhold |

Information
Dato 03/05/2023 - 03/05/2023
Arrangør Vindinge Forsamlingshus
Adresse Vindinge Forsamlingshus
Postnummer Ukendt
By Ukendt